Earthquake in Tokyo

Earthquake in Tokyo

Niet zo goed geslapen. We waren pas laat terug van het restaurant en op de terugweg nog een detour gemaakt bij de sky tree. Omdat het de laatste nacht was met een goede internet verbinding, moest en zou ook het blog nog even worden bijgewerkt, zodat het nog later werd.

Sliepen we net, werden we wakker geschud door een aardbeving. We hadden het er deze week nog over gehad en daar was er eentje. Een kleintje gelukkig, maar toch stond de boel een beetje te schudden en trillen: 4 op de schaal van richter (of 5.1 want in Japans schijnen e weer een eigen schaal te hebben)

Occurred at (JST)Latitude(degree)Longitude(degree)DepthMagnitudeRegion Name
02:22 JST 14 Sep 201235.9N140.6E40 km5.1Chiba-ken Hokutobu

Rare ervaring omdat je eerst toch niet door hebt wat er gebeurd. We dachten eerst aan een enorme vrachtwagen, maar daarvoor duurde het te lang. Bovendien past er geen vrachtwagen in het straatje van ons hotel en om 02:22am is er zo-wie-zo niet zo veel verkeer. Praktisch dat ik ben dacht ik “laat ik maar eens kleren aan doen”. Niels dacht nog praktischer : “snel de video camera pakken en naar het balkonnetje”. Maar nog voor dat de camera aan stond was alles al weer over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *